Proef tariefzak restafval

Om onze doelstelling ‘minder restafval produceren’ te realiseren, starten we in Cranendonck een proef met de tariefzak. Vanaf oktober 2020 heeft u de mogelijkheid om naast de huidige afvalcontainer uw restafval aan te bieden in een speciale tariefzak van 40 liter. Door afval goed te scheiden blijkt dat huishoudens veel minder restafval produceren. Het meeste afval kan worden gerecycled en als grondstof worden hergebruikt. In de afval-app kunt u zien welk afval waar thuis hoort. Samen zorgen we voor een beter en schoner Cranendonck.

 

Hoe werkt het?

Tijdens de proefperiode met de tariefzak wijzigt ook het ophalen van het restafval. De restafvalcontainer wordt in oktober nog eenmaal opgehaald volgens het bekende schema. Daarna wijzigt de frequentie naar 1x per 8 weken. De nieuwe tariefzak van 40 liter wordt vanaf oktober 1x per 2 weken ingezameld. De exacte data vindt u in de afval-app of op afvalkalender.cranendonck.nl.

De tariefzakken zijn te koop in verschillende supermarkten in Cranendonck, op de Milieustraat en in het gemeentehuis. U bent niet verplicht om gebruik te maken van de tariefzak, u kunt tijdens de proefperiode ook gebruik blijven maken van de grijze restafvalcontainer. Restafval wordt alleen opgehaald indien u gebruik maakt van de grijze kliko of de speciale tariefzak. Het is mogelijk om gebruik te maken van beide opties.

 

Wat kost het?

In oktober betaalt u voor het ledigen van de grijze restafvalcontainer nog het huidige tarief. U betaalt vanaf november 2020 voor u restafvalcontainers het nieuwe tarief van € 14,00 voor een 140 liter of € 24,00 voor een 240 liter. De tariefzakken worden verkocht per rol van 10 stuks. Een rol kost € 25,00. Tariefzakken die u koopt de deelnemende supermarkten of de milieustraat kunt u uitsluitend per rol kopen. In het gemeentehuis is het mogelijk om de tariefzakken per stuk  à € 2,50 te kopen. U kunt bij de milieustraat en het gemeentehuis uitsluitend met pin betalen.

Voorkom ongedierte door afval goed te scheiden. Door uw afval thuis goed te scheiden, merkt u dat u bijna geen restafval meer hebt. Wanneer u keukenafval (GFT, plastic (PMD) en luiers niet bij het restafval weggooit, ruikt restafval niet en ontstaat er geen overlast. Hierdoor is het gebruik van een zak voor restafval een goede optie.

 

Terug naar nieuws overzicht >