Denk mee over een nieuw afvalinzamelsysteem

Bijeenkomst op 28 november

Vorig jaar heeft de gemeente Cranendonck samen met inwoners het afvalbeleidsplan opgesteld. Hierin maken wij een vuist voor afval! Een van de resultaten is het opzetten van een nieuw inzamelsysteem. Dit zorgt ervoor dat u beter in de gelegenheid wordt gesteld om uw afval nóg beter te scheiden. Wij vinden het belangrijk om u te betrekken bij het nieuwe inzamelsysteem. Wilt u hier meer over weten en meedenken? Dat kan! Er worden in iedere kern in Cranendonck bijeenkomsten georganiseerd.

Noteer alvast de volgende datum:

  • Woensdag 28 november in Soerendonk van 20.00 tot 22.00 uur.
    Locatie: Den Donck, Van Schaiklaan 1 6027 PL Soerendonk.  


Er hebben reeds vier bijeenkomsten plaatsgevonden: op 15 oktober in Maarheeze, 23 oktober in Budel-Dorplein, 7 november in Gastel, 15 november in Budel-Schoot en 22 november in Budel.

Afval scheiden: zijn we op de goede weg?
We doen het al ontzettend goed als gemeente, dat is mooi nieuws, maar we zijn nog niet bij de eindstreep. Momenteel gooien wij 97 kg restafval (per inwoner per jaar) weg in de grijze container en bij de milieustraat. Het Rijk heeft ons de opdracht gegeven om uiterlijk in 2025 30 kg afval (per inwoner per jaar) weg te gooien. Veel gemeenten komen in beweging. Cranendonck ook!

Terug naar nieuws overzicht >